silkofos_grove@yahoo.gr
+30.6973605770 | English

Μασαζ

(Χαλαρωτικό, Σουηδικό, Θεραπευτικό - Βαθέως Ιστού, Βεντούζες, Ταϊλανδικό)

Το Μασαζ ως πρακτική είναι γνωστό και αγαπητό από ανθρώπους σε όλον τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάθε θεραπευτής που ασχολείται τουλάχιστον με μυοσκελετικές παθήσεις το έχει χρησιμοποιήσει σε κάποια περίοδο της καριέρας του. Οι διάφορες τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί ανά τους αιώνες σε διάφορους πολιτισμούς είναι δεκάδες. Εμείς προσωπικά χρησιμοποιούμε απομονωμένα είτε συνδυαστικά με άλλες θεραπείες 4 τεχνικές:

Χαλαρωτικό Μασαζ (20’-45’-60’ λεπτά ως αυτόνομη θεραπεία): Το χαλαρωτικό μασαζ είναι μια από τις  πιο γνωστές τεχνικές και όπως υποδηλώνει και η ονομασία του παρέχει χαλάρωση. Χρησιμοποιείται λάδι και είναι αργό και ρυθμικό και  οι πιέσεις του είναι χαλαρές . Στα διάφορα σημεία τους σώματος, ανάλογα και με τις καθημερινές μας δραστηριότητες και συνήθειες, συσσωρεύεται ένταση που οδηγεί σε μυϊκούς σπασμούς και βιομηχανικές ανισορροπίες. Επιπλέον, το πρόσθετο άγχος και στρες του καθημερινού τρόπου ζωής κρατάνε το νευρικό μας σύστημα σε ένταση κι αυτό με τη σειρά του εκφράζεται στους μύες μας. Με το χαλαρωτικό μασαζ μπορούμε να αποσυμφορήσουμε το μυικο μας σύστημα και να μειώσουμε την ένταση από το νευρικό μας σύστημα αναζωογονώντας την ύπαρξή μας και δίνοντάς της επιπλέον ενέργεια και δύναμη.

 

Σουηδικό Μασάζ (20’-45’-60’ λεπτά ως αυτόνομη θεραπεία): Το Σουηδικό μασάζ είναι κυρίως η τεχνική μασαζ που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στο μυαλό τους. Σε αυτό το είδος μασαζ χρησιμοποιούνται τεχνικές μέτριας πίεσης με λάδι, δάχτυλα, κότσια αλλά και τεχνικές διάτασης μαλακών μορίων. Από άποψη φυσιολογίας αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και συνεπώς την οξυγόνωση των ιστών, αποβάλλει από τα μαλακά μόρια τοξίνες και βοηθάει να κατευθυνθούν στο λεμφικό σύστημα προς αποβολή τους, παρέχει ελαστικότητα σε μαλακά μόρια και χαλαρώνει τους μυικούς σπασμούς. Το Σουηδικό μασαζ παρέχει μια εξαιρετική θεραπεία για ανθρώπους που διακατέχονται ένταση και στρες.

 

Θεραπευτικό Μασάζ- Βαθέως Ιστού (20’-45’ λεπτά ως αυτόνομη θεραπεία): Θεραπευτικό λέγεται το μασάζ που έχει σκοπό να θεραπεύσει μια ή περισσότερες συγκεκριμένες παθολογίες. Χρησιμοποιείται συνήθως ως ενισχυτική θεραπεία σε μια θεραπευτική συνεδρία αλλά χρησιμοποιείται και αυτόνομα. Οι υποκατηγορίες του θεραπευτικού μασάζ είναι πολλές. Εμείς έχουμε εκπαιδευτεί σε 1 πολύ αποτελεσματική, το Μασάζ Βαθεώς Ιστού. Στη συγκεκριμένη προσέγγιση χρησιμοποιούνται αγκώνες, κότσια, δάχτυλα αλλά και άλλα αντικείμενα μασάζ με σκοπό να εντοπιστούν και να διαλυθούν μυικοί κόμποι, ισχαιμικοί κύκλοι, μυικές εντάσεις, ουλώδεις ιστοί και βραχυμένες  περιτονίες. Το μασάζ βαθέως ιστού περιέχει αρκετή πίεση με λίγο λάδι και σε πολλές περιπτώσεις ο ασθενής πονάει κατά τη διάρκεια αλλά και την επόμενη μέρα. Από άποψη θεραπείας είναι το πιο αποτελεσματικό. Συνδυασμό με το Χαλαρωτικό προσφέρουν ένα πακέτο που χαλαρώνει το σώμα και το νευρικό σύστημα και θεραπεύει ουσιαστικά δυσλειτουργίες μαλακών μορίων.

Βεντούζες Μασαζ (30’ ως αυτόνομη θεραπεία): Οι Βεντούζες ως θεραπεία χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στη σύγχρονη θεραπεία χρησιμοποιούνται πλαστικά κουπάκια τα οποία με τη χρήση μιας μικρής αντλίας αέρος απορροφούν τον αέρα με αποτέλεσμα να δημιουργείται αρνητική πίεση τραβώντας μέσα τους το δέρμα μαζί με κάποια μαλακά μόρια. Η αρνητική πίεση δημιουργεί ένα μικρό αιμάτωμα στην περιοχή και οδηγεί στην επιφάνεια του δέρματος πολλές τοξίνες οι οποίες ευκολότερα μπορούν να αποβληθούν μέσω της λέμφου. Επίσης, αυξάνει το μεταβολισμό και την κυκλοφορά του αίματος τοπικά συμβάλλοντας ακόμη παραπάνω στην τοπική κάθαρση των ιστών. Το μηχανικό αποτέλεσμα της βεντούζας αποτελεί ένα ισχυρό αναλγητικό αλλά και μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο για να διαταθούν βραχυμένοι ιστοί. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι βεντουζοθεραπείας όπως η ξηρή βεντούζα, η κινητή βεντούζα και η υγρή βεντούζα. Η κάθε μια έχει συγκεκριμένες λειτουργίες και αποτελέσματα. Είναι εξαιρετική θεραπεία ιδίως σε συνδυασμό με μασαζ ώστε να απαλύνει από τον πόνο και να δώσει περισσότερη κίνηση και χαλάρωση στο σώμα μας ή σε κάποιο μέλος του σώματός μας.

Ταϊλανδικό Μασάζ (45’-120’  λεπτά ως αυτόνομη θεραπεία): Το Ταϊλανδικό Μασαζ ή Ταϊλανδική Γιόγκα Μασάζ χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην ανατολή από τους Ταϊλανδούς. Ως τεχνική είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη αφού ασκείται με τον «ασθενή» να φοράει ρούχα, κυρίως στο πάτωμα, δεν χρησιμοποιείται λάδι και περιέχει εκτός από πιέσεις με δάχτυλα, αγκώνες και γόνατα, διατάσεις. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ο τρόπος με τον οποίο θεραπευτής και θεραπευόμενος ρυθμίζουν την αναπνοή τους. Οι πιέσεις του θεραπευτή είναι ρυθμικές και ακολουθούν τις εισπνοές και τις εκπνοές του. Η προσοχή του θεραπευτή και του ασθενή είναι κλειδωμένες στην αναπνοή και στις πιέσεις. Έτσι, οι συμμετέχοντες διαλογίζονται και τα οφέλη που παρουσιάζονται στον συναισθηματικό τομέα είναι εξαιρετικά.  

 

Σοφοκλής Καρατζόγλου