silkofos_grove@yahoo.gr
+30.6973605770 | English

Ο πόνος που μπορεί να σώσει τη ζωή σας - Αναφορικός πόνος απο τα εσωτερικά όργανα

 

 
Ο πόνος που μπορεί να σώσει τη ζωή σας
 

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποιες ενοχλήσεις και πόνοι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε. Μερικές φορές ο πόνος σε ορισμένα μέρη του σώματός μας προκαλείται από κάτι εντελώς άσχετο.

Ο αναφερόμενος πόνος εμφανίζεται όταν ένα πρόβλημα σε ένα μέρος του σώματος προκαλεί πόνο σε ένα άλλο.

Αν και αυτό το άρθρο δεν πρέπει ποτέ να πάρει τη θέση της ιατρικής συμβουλής, αναφέρεται στο πόσο ένας πόνος στο σώμα είναι σημαντικός.

Ένας τρόπος για να ξεχωρίσουμε αν ο πόνος μας έχει να κάνει με μυοσκελετικά ή με εσωτερικά όργανα είναι η κίνηση. Αν ο πόνος μειώνεται ή αυξάνεται με κάποια κίνηση τότε το πιο πιθανό είναι πως προέρχεται απο κάποια μυοσκελετική δομή Αν όχι τότε....

1. Καρδιά

0001 Layer Comp 23 600x600

Εάν έχετε καρδιακά προβλήματα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πόνο στην περιοχή του θώρακα γύρω από την καρδιά. Ωστόσο, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε πόνο κάτω από τον αριστερό βραχίονα ή στο άνω μεσαίο τμήμα της πλάτης.

Στο Πανεπιστήμιο του Michigan η Ιατρική Σχολή γράφει, “καρδιακός πόνος αναφέρεται συχνά σε περιοχές της επιφάνειας του σώματος τα οποία στέλνουν σήματα στα ίδια επίπεδα του νωτιαίου μυελού που λαμβάνουν καρδιακή αίσθηση”. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην αριστερή πλευρά.

Κάθε πόνος που σχετίζεται με την καρδιά μπορεί να υποδεικνύει δυνητικά απειλητικά για τη ζωή προβλήματα που απαιτούν ιατρική φροντίδα αμέσως.

2. Πνεύμονες και  διάφραγμα

0002 Layer Comp 33 600x600

Προβλήματα με τους πνεύμονες ή το διάφραγμα θα μπορούσε να είναι η αιτία του πόνου που αναφέρεται σε μια πλευρά του λαιμού ή την άνω περιοχή των ώμων. Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αναπνευστικών προβλημάτων ή του φρενικού νεύρου που τρέχει από την σπονδυλική στήλη, μέσω των πνευμόνων, στο διάφραγμα.

Ο Θεραπευτής Paul Ingraham γράφει ότι προβλήματα των πνευμόνων και του διαφράγματος μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στους μύες του λαιμού και να προκαλούν πόνους στο πάνω μέρος του σώματος σας. Και συνεχίζει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αυτές και πολλές άλλες συνέπειες της ανεπαρκούς αναπνοής.

Τα αναπνευστικά προβλήματα πρέπει πάντα να λαμβάνονται ως σοβαρά και απαιτούν μια επίσκεψη στο γιατρό σας.

3. Ήπαρ και χοληδόχος κύστη

0003 Layer Comp 43 600x600

Πρόβλημα με το συκώτι ή την χοληδόχο κύστη μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο λαιμό ή στις άνω περιοχές του ώμου, καθώς και τη δεξιά πλευρά του σώματος, ακριβώς κάτω από την θηλή.

Η American Massage Therapy Association γράφει ότι “η χοληδόχος κύστη μπορεί να παραπέμψει σε πόνο στην ωμοπλάτη".Το ίδιο μήνυμα  μεταφέρεται στο λαιμό και τον ώμο κατά μήκος του φρενικού νεύρου όπως ακριβώς και με τα προβλήματα στο διάφραγμα.

Επειδή γνωρίζετε καλύτερα το σώμα σας, γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα σε μια δυσκαμψία του αυχένα και σ’ έναν σοβαρό πόνο. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας.     

4.Στομάχι και πάγκρεας

0004 Layer Comp 53 600x600

Αναφερόμενος πόνος σε αυτούς τους δύο συγκεκριμένους τομείς στο μπροστινό και πίσω μέρος του σώματος μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα με το στομάχι ή το πάγκρεας.

Το Physio-pedia.com γράφει ότι “περίπου 50% των ασθενών με οξεία παγκρεατίτιδα δηλώνουν πόνο στην πλάτη". Μπορεί επίσης να υπάρχει κοιλιακή ευαισθησία, συνήθως στα ανώτερα τεταρτημόρια.

5. Λεπτό Έντερο

0005 Layer Comp 63 600x600

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το λεπτό έντερο σας, μπορεί να έχετε πόνο στην κοιλιακή περιοχή κοντά τον αφαλό.

Το μέσο κοιλιακό άλγος (πόνος στην περιοχή γύρω από τον αφαλό) θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του σώματος να εκφράσει "μικρό πόνο εντέρου (φλεγμονή, του εντέρου σπασμός, λειτουργικές διαταραχές)."
Αυτή η εξαιρετικά ειδική θέση για τον πόνο  μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τους γιατρούς που προσπαθούν να βρουν την πηγή του κοιλιακού πόνου σας.

6. Παχέος εντέρου

0006 Layer Comp 73 600x600

Σκωληκοειδίτιδα και τα προβλήματα με το παχύ έντερο συχνά παρουσιάζουν τον ίδιο πόνο που αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιοχές της κοιλιάς.

Πόνος στη δεξιά λαγόνιο βόθρο θέτει αμέσως την υποψία της σκωληκοειδίτιδας.

Επειδή η σκωληκοειδίτιδα είναι μια απειλητική για τη ζωή επιπλοκή  το να εντοπίσουμε το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό..

7. Νεφροί

0007 Layer Comp 83 600x600

Προβλήματα με τα νεφρά μπορούν να παρουσιαστούν ως πόνος που καλύπτει μια ευρεία περιοχή, συμπεριλαμβανομένου της κάτω πλάτης, κοιλιάς, λεκάνης, και άνω τμημάτων των ποδιών.

Το IHealthBlogger.com γράφει ότι ο πόνος των νεφρών μπορεί να είναι «Ο πόνος που νιώθεις στο κάτω μέρος της πλάτης,στα πλευρά ακριβώς και κάτω από τα πλευρά."

8. Ουροδόχος κύστη

0008 Layer Comp 93 600x600

Προβλήματα με την ουροδόχο κύστη θα εκδηλωθούν συχνά με τον ίδιο πόνο του κάτω πυέλου, στην μπροστινή ή πίσω πλευρά.

Η American Massage Therapy Association  γράφει, «Επειδή η ουροδόχος κύστη βρίσκεται στην περιοχή της μέσης, μια μόλυνση στο όργανο αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στην οσφυϊκή περιοχή."

Υπάρχει ένας αριθμός από σοβαρά προβλήματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την ουροδόχο κύστη. Αυτός ο πόνος, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από οποιοδήποτε άλλο ουροποιητικό θέμα θα πρέπει να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεται μια ιατρική εξέταση.

9. Ωοθήκες

0009 Layer Comp 103 600x600

Προβλήματα με τις ωοθήκες μπορεί να προκαλέσουν πόνο και στις δύο πλευρές της κοιλιάς.

Το Womens-Health-Advice.com γράφει, «κύστες των ωοθηκών μπορεί να προκαλέσουν απότομο διαπεραστικό πόνο (συνήθως στη μία πλευρά της κοιλιάς).

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι μια πολύ σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Κάθε σοβαρό κοιλιακό άλγος θα πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό ακριβώς για να είναι ασφαλής η διάγνωση.

Αναγνωρίζοντας την αιτία του πόνου είναι ζωτικής σημασίας για τον εντοπισμό πολλών ασθενειών απειλητικών για τη ζωή. Και ενώ δεν είναι ένας λόγος για πανικό, είναι σίγουρα σημαντικό να είστε καλά ενημερωμένοι σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβαίνει μέσα στο σώμα σας.

Πηγή: littlethings.com